12-05-06

Lenteleute en andere koek

 

Iemand monteerde kleine spiegels op mijn neusvleugels. Wie pleegde deze wandaad? Gebeurde het ’s nachts of met noen? Zijn ze permanent of gehuurd? Het lukt me niet om de oorzaak te achterhalen, maar die twee spiegelmozaïekjes geven zeurend heel mijn omgeving dubbel weer. Willens nillens. Zo lijkt het althans. Ik duizel, zie dubbel en verlies bijwijlen de controle over mijn hoofd. Alsof iemand keutert in mijn mentale hebben en houden en zo mijn fysieke welzijn manipuleert.

 

Nu, met dat welzijn is het - algemeen beschouwd - niet slecht gesteld. De lente kijkt me ’s ochtends steels in de ogen, knijpt speels in mijn neus en kletst tegen mijn wiegende dijen in deze of gene rok. De zon tracht in mijn billen te knijpen, maar heeft minder succes dan de regen. Die laatste stroomt over dichtgeschroeide, roodgeïrriteerde huid én blank vel. Over gelaat en borst. Knie en heup. Over alle blootlichaampjes waar textiel de zon van weg katapulteert.

 

Ik ruik tocht. Ik ruik de regendruppels in wolken die smachten naar groene grasvelden vol goed doorbloed, mals koeienvlees en hun verse vlaaien. Ik ruik elektriciteit. De geur glijdt als een lijntje coke langs het kraakbeen van mijn snuivende neus en in een roes kijk ik naar het lichtspel van een knallend warmteonweer dat volgt.

 

Het is een vreemde ervaring: bliksems gerommel met een inlegwerk van spiegeltjes op je neusvleugels. Ze reflecteren witte vlekjes in mijn ogen, die slow motion verstoppertje spelen. Die parelwitte plekken bijten goed door m’n sappige oogappel. De druk op mijn gezichtsveld die daarmee gepaard gaat, versuft me.

 

Dus volg ik wijselijk de diagnose van mijn lichaam en speel boekhouder over mijn energie. Ik draai het grote opgepepte peertje uit de lampfitting, kies voor een spaarlamp en ga in stand-by. Bij elke vertraagde knip van mijn ogen, verdikt het laagje glazuur dat over mijn blik ligt gedrapeerd. Een soort vershoudfolie over ma folie de la vie.

 

11:21 Gepost door [NeCo] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.