18-01-06

Niet meer werkloos toekijken

- “Mamaaaa…

Haal maar brood in huis.

Houd de koffiekoeken al maar klaar.

Pak mijn lunch al maar in.

En wen al maar aan mijn ochtendhumeur. Je weet wel. Dezelfde slechte luim die de zes afgelopen, werkloze maanden nog in bed lag wanneer jij al lang uithuizig was.

Dochterlief gaat terug naar school. Naar een Centrum voor Volwassenen Onderwijs, meerbepaald.

Het zes maandenlange “niet luie maar futloze zetelhangen” tijdens structuurloze minuten is voorbij. Ik moet het  “aandachtig luisteren, noteren, blokken, oefenen”-deel van mijn gekrompen brein fiks opboenen. En dat alles voor de cursus DTP.”

 

- “Wasdatte, dochterlief?”

 

- “Dat is Desktop Publishing, mamaatje. In deze opleiding leer ik alle stappen voorafgaand aan het drukken. Opnieuw naar school gaan van half negen tot vijf. Hopelijk heb ik niet te veel last van die geografisch handicap van mij. Je weet wel, die eigenheid van mij die ervoor zorgde dat ik dinsdag de autostrade niet leek te vinden en dan maar verschrikkelijk veel kilometers om reed.”

 

*gelach zoals alleen moeders hun dochters kunnen uitlachen*

*gelach zoals alleen grote broers hun kleine zus kunnen uitlachen*

 

“Dat gaat nog lachen worden” (: logerende schoonzus aan het woord) “Het is een half uur rijden naar Heusden-Zolder dus om acht uur moet je al vertrekken. Om half acht moet je uit je nest.”

 

*grijns zoals alleen schoonzussen dat kunnen*

 

- (Moeder weer:) “Hahahahaa, dan is het spitsuur, dus dan wilt ze nog vroeger vertrekken. Nog sneller uit dat bed. Hahaha… Oh en als ze moet krabben wanneer het gevroren heeft…”

 

- “Nog vroeger op!” Lacht het familiale koor mij honend toe.

 

Binnenkort draait mijn brein weer op volle toeren. Wegens structuur, activiteit, en leer-euhm-‘genot’. Dan volgt er weer een geniaal neco-plan… Ze zullen wel een toontje lager zingen dan. Dan dirigeer ìk opnieuw mijn eigen leven.

 

 

17:03 Gepost door [NeCo] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.